پاورپوینت,بررسی تاثیر احداث ساختمانهای بلند مرتبه بر کاربریهای شهری

   تعدادبرگ: 32 اسلاید   قیمت: 30000 تومان     تعدادمشاهده  105  

دانلود , پاورپوینت,بررسی تاثیر احداث ساختمانهای بلند مرتبه بر کاربریهای شهری
 
بخشی از مطلب
رشد شتابان و بی رویه جمعیت در شهرهای یزرگ و به تبع آن نیاز به مسکن درسطحی وسیع از یک سو و نیز جلوگیری از گسترش افقی شهرها از سوی دیگر احداث ساختمانهای بلند را بعنوان راه حلی در مقابل مسئله زمین ضروری ساخته است. امروزه اساس بسیاری از طرحهای شهری این است که با افزایش تراکم و احداث ساختمانهای بلند تا آنجا که ممکن است از سطح زیربنای همکف کاسته تا بتوان جمعیت زیادتری را اسکان داده و از زمین آزاد برای تامین فضای باز عمومی و خدمات مورد نیاز و نیز استفاده بهینه از تاسیسات زیربنایی شهری استفاده نمود. با این هدف در حال حاضر شهرهای ما خصوصا شهر تهران شاهد رشد و گسترش روز افزون ساختمانهای بلند بر عرصه خود میباشد و این در شرایطی صورت میپذیرد که ضوابط و مقررات کنترل کننده ای در این زمینه وجود ندارد. بررسی های انجام شده در مورد ساختمانهای بلند ساخته شده در سطح شهر تهران نیز حاکی از وجود مسائل و مشکلا ت عدیده ای در تعداد قابل توجهی از آنهاست که این امر خود معلول عدم رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی در خصوص مکان یابی و احداث اینگونه بناها در سطح شهر است.
از نیمه دوم قرن نوزدهم به بعد که استفاده از ساختمانهای بلند در شهرهای جهان متداول گردید و گسترش یافت بلند مرتبه سازی همواره بعنوان یک پدیده مهم و اساسی مورد بحث بوده است. در واقع این پدیده از سویی می تواند به بسیاری از مسائل شهدی مانند کمبود زمین بهینه نمودن هزینه تاسیسات شهری جلوگیری از رشد افقی شهرها و... پاسخ داده و از سوی دیگر خود پدید آورنده مشکلات و نارسائیهایی مانند افزایش تراکم جمعیتی و ساختمانی اختلال در تاسیسات زیربنایی و خدمات شهری تاثیرات نامطلوب کالبدی و زیست محیطی و...در فضای شهری باشد. بدیهی است افزایش تراکم بی رویه در کاربریها مسائل و مشکلات بسیاری در مقیاسهای مختلف در سطح شهر ایجاد می نماید. آنچه بیش از همه بر اینگونه ساخت و سازهای بدون برنامه تاثیر منفی می گذارد عدم ملاحظه نسبت به موقعیت و یا ویژگی مکانهایی است که تقاضای افزایش تراکم و یا تغییر کاربری برای آنها صورت می پذیرد. درطول سالهای اخیر از اواخر دهه 60 به بعد بدنبال افزایش قیمت زمین در شهر تهران و آغاز موج جدید بلند مرتبه سازی تقریبا هر قطعه زمین شهری در هر منطقه با هر اندازه و موقعیتی می توانست مجوز افزایش تراکم دریافت نماید که این امر آثار و تبعات منفی و زیانباری در زمینه های کالبدی – فضایی زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی .... در محیط پیرامون ساختمان و نیز در فضای شهر بر جای گذارده است. متاسفانه نتیجه اینگونه فعالیتها آن است که امروزه در سطح شهر تهران مکررا شاهد هستیم یعنی به زیرساخت و ساز رفتن مناسبترین نقاط شهر از بین رفتن باغات و کاهش فضای سبز شهری پایین آمدن ظرفیت و کشش معابر کمبود خدمات شهری و اختلال در تاسیسات زیربنایی ایجاد آلودگیهای زیست محیطی و بصری و غیره. و این در واقع زیر پا گذاردن حداقل قوانین شهری و تجاوز به حقوق شهر و شهروندان می باشد.
از آنجا که تاثیر ساختمانهای بلند از جنبه های کالبدی اقتصادی اجتماعی شهرسازی و .... بر فضای شهری گسترده و متنوع است و هر مقوله از آن تحقیق جداگانه ای را می طلبد لذا در این تحقیق تلاش خواهیم کرد تا ضمن ارزیابی روند بلندمرتبه سازی در شهر تهران به بررسی تاثیر احداث ساختمانهای بلند در شهرها از نظر کاربریهای شهری بپردازیم. در واقع ای تحقیق تلاش دارد تا به سوالات زیر پاسخ دهد:
-آیا بلند مرتبه سازی بر کاربری زمین مسکونی در شهرها تاثیر می گذارد؟
-آیا بلند مرتبه سازی بر کاربری معابر و شبکه ترافیک شهری تاثیر میگذارد؟
-آیا بلند مرتبه سازی بر کاربری خدمات شهری تاثیر میگذارد؟
تعریف و طبقه بندی ساختمان بلند
در ارتباط با ساختمان بلند در کشورهای جهان تعاریف متعددی ارائه گردیده است. بعنوان مثال شورای ساختمانهای بلند و سکونتگاه شهری در آمریکا به این نتیجه رسیده است که هر گونه تعریف مناسب برای ساختمانهای بلند باید در رابطه با این مطلب باشد که طراحی کارکرد یا تاثیرات شهری آن ساختمان تا چه حد تحت تاثیر بلندی آن قرار داردو در مقایسه با ساختمانهایی که  معمولی به حساب می آیند تا چه حد به ضوابط و تدابیر ویژه در طراحی برنامه ریزی و ساختمان نیاز دارد. بر این اساس تقسیم بندیهای مختلفی از ساختمانهای بلند صورت گرفته است. بنا به تعریف سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از ساختمان بلند: هربنایی که ارتفاع آن(فاصله قائم بین تراز کف بالاترین طبقه قابل تصرف ت تراز پایین ترین سطح قابل دسترسی برای ماشین های آتشنشانی) از بیست و سه متر بیشتر باشد ساختمان بلند محسوب میشود.
معیارهای زیر می توانند یک ساختمان بلند را بدون توجه به بلندی یا تعداد طبقات تعریف کنند: - تراکم خالص ساختمانی: نسبت کل سطح زیربنا به سطح زمینی که ساختمان روی آن بنا شده است در مقایسه با عرف محل بالا باشد.
-    از سیستمهای مکانیکی (معمولا آسانسور) برای ارتباط عمودی استفاده شود.
-    استفاده از سیستمها و روشهای ویژه ساختمانی و مدیریتی با سیستم های مورد استفاده در ساخت و سازهای کم مرتبه معمولی تفاوت داشته باشد.
با توجه به بررسیهای انجام شده در مورد تعریف ساختمان بلند براساس ارتفاع آنها در این تحقیق ساختمانهایی که ده طبقه و بیشتر دارند بعنوان بلند مرتبه در نظر گرفته شده اند.
ساختمانهای بلند مرتبه بر اساس نوع استفاده از آنها بشرح زیر تقسیم میشوند:
-    مسکونی
-    اداری تجاری
-    مختلط
سابقه بلند مرتبه سازی در ایران
سابقه بلند مرتبه سازی در ایران به اوایل دهه چهل می رسد. در فاصله سالهای 41-1339 در محل تقاطع خیابان فردوسی و جمهوری اسلامی ساختمان تجاری شانزده طبقه ای به نام ساختمان پلاسکو ساخته شد که میتوان از آن بعنوان اولین ساختمان بلند در ایران نام برد. دو سال بعد ساختمان تجاری سیزده طبقه آلومینیوم در خیابان جمهوری اسلامی ساختمان اداری بانک کار با نوزده طبقه درخیابان حافظ به بهره برداری رسیدند. نخستین مجموعه بلند مرتبه مسکونی در تهران نیز مجموعه بهجت آباد بود که در سالهای 49-1343 بین خیابان های حافظ و ولیعصر ساخته شد. ساخت این مجموعه پس از تدوین و تصویب قانون تملک آپارتمانها در سال 1343 برای تشویق به احداث ساختمانهای بلند مسکونی آغاز شد.
پس از تصویب ماده صد اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1345 ساخت مجتمع مسکونی در ده طبقه در بولوار کشاورز در سال 1349 آغاز گردید.این ماده برای تشویق و ترغیب مالکان و صاحبان سرمایه به احداث ساختمانهای بلندتر از ده طبقه تنظیم شده بود.
در سالهای دهه پنجاه ساخت مجموعه های مسکونی عمدتا در شمال غرب تهران رونق یافت. استقرار و نوع مجموعه ها نشان میدهد که سیاست تشویق و ترغیب بلند مرتبه سازی برای تامین مسکن اقشار کم درآمد و متوسط حاصل دیگری به بار آورد شاید مهمترین دلیل این امر گرانی قیمت تمام شده ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی بود. در همین دوره تعداد زیادی ساختمان بلند مرتبه با کاربری تجاری و اداری اعم از هتل ها بانکها و ساختمانهای اداری عمدتا در مناطق مرکزی و شمالی تهران ساخته شد.
با وقوع انقلاب اسلام بلند مرتبه سازی تقریبا به مدت بیش از ده سال متوقف شد. در این سالها ساخت و ساز این نوع ساختمانها به تکمیل مجموعه مسکونی نیمه تمام محدود ماند. موج جدید بلند مرتبه سازی در سالهای پایانی دهه شصت در پی افزایش قیمت زمین در تهران و فروش تراکم از سوی شهرداری تهران آغاز گردید و بخشهای شمالی تهران عمدتا مناطق یک و دو و سه شهرداری را را گرفت. لذا با توجه به گستردگی و روند فزاینده ساخت و سازهای بلند مرتبه در سه منطقه مذکور نسبت به دیگر شهر تهران برآن شدیم تا اثرات اینگونه ساخت و سازها بر کاربریهای زمین شهری در این مناطق مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.
و......

 
کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود , پاورپوینت,بررسی تاثیر ,احداث ساختمانهای بلند مرتبه ,بر کاربریهای شهری ,تاثیر برج بر شهر ,عوامل برج سازی ,مضرات برج سازی ,عوامل برج سازی , ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت تحلیل معماری ویلای دوستدار اثر استودیو طراحی سلطانپور
پاورپوینت تحلیل معماری ویلا تارا (Tara Villa) اثر استودیو ZAV Architects
پاورپوینت تحلیل معماری ویلای خشت بافت اثر گروه معماری ایماژ
پاورپوینت تحلیل معماری مجتمع مسکونی ارتش هوتانپی
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه تی‌تی در ویتنام ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه‌ای با پنجره مربعی در ایتالیا ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه اکاشام در هند ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی اقامتگاه مالواس ۵۹ در مکزیک ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی ویلا T در تایلند ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه ۳گانگ در ویتنام ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی اقامتگاه خون آتیروج در تایلند ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی ویلای لاوندر در ویتنام ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه دریاچه‌ای کومو در ایتالیا ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه رینکونادا در مکزیک ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی اقامتگاه نها ژوان تای در ویتنام ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی ویلا هاوردال در سوئد ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی کار مسکونی در هوایرورو در پرو ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی بازسازی خانه روستایی و انبار در رومانی ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه ادیب در هند ,pptx
دانلود, پاورپوینت بررسی طراحی خانه‌ای با مناظر قرضی در چین